+36 84 310 681 siohaz@siohazcentrum.hu Hétfő-Péntek: 07:00 - 16:00
Szombat: 08:00 - 12:00

Cement

Cement


Innovatív megoldások


A Kutatás és Fejlesztés a Lafarge innovációjának alappillére. Ötvözzük a lehető legmagasabb technológiai szakértelmet, a legmodernebb berendezéseket és a legfigyelemreméltóbb nemzetközi kutatópartnerekkel való kapcsolatot, annak érdekében, hogy ágazatunkban páratlan kutatási és fejlesztési kapacitást érjünk el. Célunk egyszerű: az építőipar számára innovatív megoldásokat fejleszteni, értéket teremtve ezzel ügyfeleink számára és hozzájárulni a jobb városok építéséhez.

     

Kutatási stratégiánk


Az építőiparban az innováció mindenütt jelen van, egészen a legkisebbtől (anyagok mikrostruktúrája) a gigantikus építményekig (pl.: a Millau Viadukt Franciaországban). 

A városok rohamos terjeszkedését és az urbanizációt, kompaktabb városok építésével támogatjuk, egyedi megoldásokkal szolgálunk a vertikális terjeszkedés és a régi épületek renoválása érdekében. Kis alapterületű, mégis komfortos házakkal a szabad területeket kívánjuk megőrizni. Hozzájárulunk az erősebb és tartósabb épületek, jobb infrastruktúrák építéséhez, mindezt összehangolva a környezetvédelmi szempontokkal. Inspirációt nyújtunk különleges és elegáns épületek, harmonikus színek és textúrák kialakításához, a legmerészebb konstrukciók kivitelezéséhez, ezáltal pedig a szebb városok építéséhez.


A Lafarge és a Solidia ALACSONY széntartalmú építőipari megoldása


A Lafarge az amerikai Solidia Technologies® start-up vállalkozással olyan szabadalmaztatott technológiát bocsátnak piacra, amely lehetővé teszi a cement előállításakor keletkező szén-dioxid kibocsátás csökkentését, és hasznosítja a szén-dioxidot az előregyártott beton előállítása során. Így a teljes gyártási eljárás során mintegy 70%-kal csökkenthető az ökológiai lábnyom.

A hagyományos beton előregyártó üzemi körülmények között előállított Solidia Beton™ jobb teljesítménymutatókkal rendelkezik, végszilárdságát kevesebb, mint 24 óra alatt éri el, szemben a szokványos portlandcementből készült előregyártott beton 28 napos szilárdulásával. Ez jelentős energia- és költségmegtakarítást tesz lehetővé az előregyártó betonüzemek számára. 


A képre kattintva, közvetlen a gyártó oldalán tájékozódhat a termékekről!

Close
X


Sióház Centrum Kft.

Cím: 8600 Siófok, Ipar u. 2. 
Központi tel.: +36-84/310-681
Fax: +36-84/999-623
e-mail: siohaz@siohazcentrum.hu

Ugrás az oldal tetejére